Index Vakbarát Hírportál

Erős utórengéseket jelentettek Tajvanról

2024. április 8., hétfő 09:50

Erős utórengést jelentettek hétfőn Tajvanról, ahol helyszíni beszámolók szerint a fővárosban, Tajpejben rövid időre több épület is megremegett.

A szigetet április 3-án az utóbbi 25 év legerősebb, 7,2-es erősségű földrengése rázta meg, melyben legkevesebb 13-an meghaltak, mintegy 900-an megsérültek, és hat embert még mindig keresnek, valamint épületek és autópályák rongálódtak meg.

A múlt heti földrengést követően helyi idő szerint hétfő reggelig összesen 739 utórengést mértek, ezek száma azonban napról napra csökken. Míg a földrengést követő napon 314 utórengést mértek, hétfőre ez a szám már csak 58 volt – tudatta a Taiwannews című helyi hírportál.

Hétfőn folytatódott az eltűntek keresése, akik között két ausztrál állampolgár is van; a mentőszolgálatok a többi között drónokat, keresőkutyákat és nehézgépeket is bevetnek.

Tajvan egészségügyi minisztériuma bejelentette, hogy mind ez idáig több mint 116 millió tajvani új dollárnyi (1,2 milliárd forint) adomány gyűlt össze a földrengésben érintett térség, a sziget keleti részén lévő Hualien megyében keletkezett károk helyreállítására.

Rovatok