Index Vakbarát Hírportál

Nem volt elég pénze az esküvőjére, kirabolta a bankot, ahol dolgozott

2024. április 9., kedd 07:10

Egy 30 éves német férfi nem csak a bank ügyfeleinek széfben tárolt vagyonából akarta kifizetni az esküvőjét, de miután kiderült a lopás, még meg is vádolta a bank ügyfelét és egyik gyakornokát. A férfi most bíróság elé áll, minimum három év szabadságvesztésre számíthat.

Egy volt német bankár bevallotta, hogy kifosztotta az esseni bankja páncélszekrényében lévő széfeket – írja a Frankfurter Allgemeine. A zsákmány mintegy 1,5 millió euró értékű készpénzt, aranyat és különböző ékszereket jelent. A 30 éves férfi hétfő óta áll az esseni bíróság előtt. Saját bevallása szerint azért kezdett el lopni, mert nem tudta kifizetni tervezett esküvőjét. A nagy nap után azonban már nem tudott leállni, így tovább folytatta a széfek dézsmálását.

A vádiratban tizenkét széf szerepel. Szinte mindegyiket feszítővassal feszítette fel, majd saját bevallása szerint ezután szuperragasztóval visszazárta az ajtókat. A turpisságra 2022 márciusában jött rá egy ügyfél, miután észrevette, hogy páncélszekrényét már nem lehet kinyitni.

A gyanú rövid időn belül a vádlottra szállt, aki ezt érezvén megpróbálta az egészet az ügyfélre fogni, aki három hetet töltött őrizetben emiatt. Ráadásul a bank egyik gyakornokát is megpróbálta gyanúba keverni, őt bűnrészességgel vádolta meg.

A kártyaváram összeomlásveszélyben volt. Ezt minden áron el akartam kerülni

– mondta a vádlott a bíróságon.

A bíróság szerint a zsákmány nagy részét lefoglalták. A vádlott háromtól három és fél évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, miután a tárgyalás kezdetén megállapodtak egy átfogó beismerő vallomásban. Az ítéletet áprilisban hirdetik ki.

Rovatok