Index Vakbarát Hírportál

Sátánisták rituális gyilkosságokat követtek el Oroszországban

2024. április 9., kedd 21:38

Tizenhárom évtől életfogytiglanig terjedő szabadságvesztésre ítélte a Moszkvai régió bírósága egy négytagú sátánista csoport három tagját, akik rituális gyilkosságokat követtek el.

Kedden sátánista gyilkosokat ítéltek el Oroszországban – adta hírül az MTI. Andrej Tregubenko és Olga Bolsakova – akiket a sátánimádók vallási és misztikus mozgalma iránti rajongás hozott össze – 2016 júniusában ölték meg első áldozatukat.

A férfi Karéliában előbb egy erdőbe csalt egy ismerős lányt, ahol több késszúrással végzett vele. A bűntársak a holttestet és a kést elásták, az áldozat telefonját és pénzét elvették. Még ugyanazon a nyáron összeálltak Alekszandr Perevozscsikov-Hmurijjal és Tatyjana Derjuginával, és

megállapodtak, hogy a továbbiakban négyesben fognak rituális gyilkosságokat elkövetni.

Bolsakova 2016 augusztusában a Leningrádi régióban csábított az erdőbe egy férfit, ahol a sátánisták brutálisan megverték és halálra szurkálták. A holttestet elásták, a személyes holmiját az értéktárgyai kivételével máglyán elégették.

Tregubenko ugyanebben hónapban a Moszkvai régióban lévő Balasihában részegen leszúrta egy ismerősét. Az áldozat vérével egy lakásban a bűntársaival együtt szertartást végzett, majd Bolsakova tóba dobta a kést.

A sokáig felderítetlen rituális gyilkosságok ügye 2021-ben a rendőrségtől az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) központi hivatalához került át. Elsőként Tregubenko akadt fent gyanúsítottként a rostán, amikor Karéliában és a leningrádi régióban eltűnt emberek ismerőseit ellenőrizték. A Bolsakovával közös lakásán a nyomozók nagy mennyiségű kábítószert találtak.

Tregubenkót életfogytiglani, Perevozcsikov-Hmurijt 15 évi, Gyerjuginát pedig 13 év szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Bolsakova már korábban 14 évet kapott.

Rovatok