Index Vakbarát Hírportál

Elszabadult versenylóval osztották meg a peront a vonatra váró utasok

2024. április 12., péntek 11:50

A peronon szaladgált egy kalandvágyó versenyló múlt pénteken Ausztráliában, miközben a vonat befutott az állomásra. Az esetről a biztonsági kamera készített felvételt.

Az állomásra becsörtető lótól nagyon megijedtek az emberek, akik ösztönösen félreugrottak a nagy testű állat útjából. A Racing NSW szerint a ló Annabel Neasham brit tréner közeli istállójából szökött meg a késő esti órákban, miután betörtek az udvarára.

A felvételen is látható, hogy a ló védőlepedőt viselt, amikor öt perccel a vonat érkezése előtt belépett a kamera látókörébe. Az utasok hátrébb léptek, miközben a ló fel-alá trappolt a peronon. Szerencsére nem próbált beugrani a sínek közé.

A vonat vezetője figyelmeztette az utasokat a lóra, és zárva tartotta az ajtókat, nehogy a négylábú idegen felszálljon a vasúti járműre. A lovat később Neasham a munkatársai segítségével begyűjtötte, és visszavitték őt az istállóba.

„A vonat behajtott az állomásra, de a mozdonyvezető nem nyitotta ki az ajtókat, megvárta, amíg az idomár elviszi a lovat a helyszínről. Őszintén szólva csoda, hogy a ló nem próbált felszállni a vonatra. A jó hír az, hogy a lovat sikerült befogni, és nem esett baja, ahogy az utasoknak sem” – nyilatkozta Matthew Longland, a Sydney Trains vezérigazgatója az egyik helyi rádióállomásnak, írja a The Mirror.

Rovatok