Index Vakbarát Hírportál

Kamionnal hajtottak be egy hivatalba Texasban: egy ember meghalt, sokan megsebesültek

2024. április 13., szombat 10:31

Egy ember meghalt, sokan megsebesültek Texasban, amikor egy férfi lopott kamionnal, bosszúból belehajtott az állami közbiztonsági hivatal épületébe pénteken – írja az MTI.

A 42 éves Clenard Parker – egy hivatásos sofőr – Brenham városában egy nappal azt követően követte el a támadást, hogy a hivatalban elutasították teherautó-vezetői jogosítványának kiadását.

A férfi helyi idő szerint péntek délelőtt ellopott egy szállítmánnyal megrakott nagy méretű, 18 kerekű félpótkocsis kamiont, és nekivezette az épületnek. 

A helyszíni felvételek azt mutatták, hogy az épületben nagy károk keletkeztek, valamint a kamion vezetőfülkéje is roncsolódott.

A támadás eddigi egyetlen halálos áldozata a kórházban hunyt el, rajta kívül 13 sérültről számoltak be a helyi hatóságok.

A település polgármestere, Atwood Kenjura sajtótájékoztatóján értelmetlen tragédiának nevezte a történteket. Hozzátette, hogy a férfi megpróbált kitolatni az épületből, és másodszor nekihajtani annak, ami a vizsgálat szerint a ház teljes összeomlásához vezetett volna.

Az elkövető sértetlenül szállt ki a kamionból, megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták, és letartóztatták. Clenard Parker ellen az ügyészség több rendbeli bűncselekmény miatt tervez vádat emelni.

Rovatok