Index Vakbarát Hírportál

Szokatlan látvány: napokig lebegett a víz felszínén egy kétszintes családi ház San Franciscóban

2024. április 13., szombat 11:01

Különös jelenséget figyelhettek meg a San Francisco-öböl környékén élők, ugyanis egy emeletes családi ház lebegett a vízen napokig. A rejtélyről az amerikai parti őrség rántotta le a leplet.

Napokon át láttak a víz felszínén lebegni egy zsindelytetős, emeletes családi házat a San Francisco-öbölben. Most úgy tűnik, hogy megoldódott a rejtély.

A fából készült, könnyűszerkezetes lakóépületet először múlt vasárnap látták a vízen úszni, majd az azt követő napokban az öböl különböző pontjain tűnt fel. A kíváncsiskodóknak az amerikai parti őrség tájékoztatása adta meg a választ.  Közölték ugyanis, hogy

EGY ÚSZÓHÁZRÓL VAN SZÓ, AMELYNEK ÁTADÁSÁT ŐK MAGUK IS FIGYELEMMEL KÍSÉRIK. 

Kiderült, hogy ez a ház volt az utolsó előtti lakóhajó, amely elhagyta a Redwood City-i kikötőt, ahol korábban több mint 100 ember élt a vízen, a város 2015-ben kezdődő kilakoltatásáig, amelyet egy lakók közötti pereskedés eredményezett – írja az upi.com

Az úszó ház kedden érkezett meg új otthonába, a sausalitói Commodore Marina kikötőbe. A ház útja több órával tovább tartott a vártnál, mivel egy kanyargós csatornán haladt felfelé, így a dagályra és a szélre is kiemelt figyelmet kellett fordítani, nehogy partra sodorja a lakóhajót.

Rovatok