Index Vakbarát Hírportál

Ausztrália szerint terrorcselekmény volt a templomban elkövetett késes támadás

2024. április 16., kedd 06:59

Az ausztrál rendőrség kedden közölte, hogy az asszír egyházi püspök és néhány követője elleni késes támadás Sydney-ben terrorcselekmény volt, amelynek hátterében feltételezhetően vallási szélsőségesség állt.

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő este késelés történt Sydney egyik templomában az élő adásban is közvetített prédikáció közben. A támadásról közzétettek egy videót is, amin az látható, ahogy a támadó odalép a püspökhöz, és fegyverével többször lesújt rá.

Ausztrália szerint terrorcselekmény volt a templomban elkövetett késelés – írja a Reuters. A támadásban legalább négy ember megsebesült, köztük Mar Mari Emmanuel püspök is.

A rendőrség hétfőn a helyszínen letartóztatott egy fiatal fiút. Úgy vélik, hogy előre kitervelte a támadást, mivel egy késsel ment a templomba, valamint azt is közölték, hogy feltehetőleg egyedül cselekedett.

Három napon belül ez volt a második késeléses támadás Ausztrália legnépesebb városában, miután szombaton hat ember meghalt és 12 megsebesült a helyi idő szerint 16 óra körül végrehajtott mészárlásban, melyet Sydney egyik bevásárlóközpontjában követtek el.

Anthony Albanese miniszterelnök szerint Ausztráliában nincs helye az erőszakos szélsőségeknek.

Mi egy békeszerető nemzet vagyunk. Itt az ideje, hogy közösségként és országként egyesüljünk, ne pedig széthúzzunk

– mondta egy sajtótájékoztatón.

(Borítókép: Rendőrök vizsgálódnak miután előző este késes támadás történt egy istentisztelet alatt a sydney-i Wakelyben, Ausztráliában 2024. április 16-án. Fotó: Jaimi Joy / Reuters)

Rovatok