Index Vakbarát Hírportál

Több súlyos sérültje van az Izraelt ért dróntámadásnak

2024. április 17., szerda 14:55 | aznap frissítve

Legalább tizenhárom ember megsebesült, amikor szerdán egy Libanonból kilőtt drón csapódott be egy közösségi házba az északi határ menti Arab al-Aramshe faluban Izraelben.

Tizenhárom ember, köztük négy súlyosan megsebesült egy észak-izraeli faluban, amikor a Hezbollah drónja becsapódott egy közösségi házba – írja a The Times of Israel.

A terrorszervezet közlése szerint a támadás válasz volt arra, hogy egy nappal korábban egy izraeli támadásban megölték három tagjukat, köztük két parancsnokot.

A drón becsapódásáról felvétel is készült, amelyen látszik, amint a robbanóanyaggal megrakott eszköz a közösségi házra zuhan. Nem sokkal a becsapódás után kétszer is megszólaltak a közeledő rakétákra figyelmeztető szirénák Arab al-Aramshe-ban.

A Hezbollah október 8. óta naponta támadta rakétákkal, drónokkal, páncéltörőkkel a határ menti izraeli településeket és katonai állásokat, mondván, ezzel a Gázai övezetet támogatja az ottani háború közepette.

Szerdán a Hezbollah több rakétát lőtt ki Libanonból a Biranit katonai támaszpontra. Az Izraeli Védelmi Erők szerint nem történt sérülés. Azt is közölték, hogy az éjszaka izraeli vadászgépek csapást mértek a Hezbollah több dél-libanoni célpontjára. A célpontok között a hadsereg szerint katonai települések és a Hezbollah által használt épületek is voltak.

Izrael háborúval fenyegetőzött, ha a Hezbollah nem vonul vissza a határtól, és továbbra is fenyegeti az északi településeket, ahonnan mintegy 70 ezer embert evakuáltak. A határ menti összecsapásoknak eddig 8 civil halálos áldozata volt az izraeli oldalon, valamint 10 katona és tartalékos halt meg.

Rovatok