Index Vakbarát Hírportál

Két ember meghalt a Memphisben kitört lövöldözésben

2024. április 21., vasárnap 13:43

Szombat késő este két ember meghalt, és legalább nyolc másik megsebesült a Tennessee állambeli Memphisben kitört lövöldözésben.

Szombaton több embert lelőttek Memphis Orange Mound városnegyedében. A rendőrség úgy véli, hogy két ember nyitott tüzet a partin, ahol körülbelül 300 ember gyűlt össze – írja a CNN.

Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a lövöldözéshez.

A hatóságok este 19 óra 19 perckor érkeztek a helyszínre, ahol több áldozatot is találtak lőtt sebekkel. Hármat kórházakba szállítottak, de volt, aki maga ment be a kórházba, két férfi áldozatot pedig a helyszínen halottnak nyilvánítottak. A sebesült áldozatok közül az egyik kritikus állapotban van.

A nyomozás jelenleg folyamatban van. A rendőrség megkapta a helyszínről készült videófelvételeket, és keresi a felelősöket. Azt is kérték, hogy aki rendelkezik felvételekkel az incidensről, vagy információkkal, lépjen kapcsolatba a bűnüldöző szervekkel.

A halálos incidens a Gun Violence Archive szerint tovább bővíti az Egyesült Államokban 2024-ben eddig bejelentett több mint 115 tömeges lövöldözés listáját.

Születésnapi buliba hajtott be egy ittas sofőr

Michiganben is tragédia történt szombaton, egy gyerekeknek rendezett születésnapi ünnepségbe hajtott egy ittas nő. A helyi hatóságok közölték, hogy két testvér vesztette életét, több társuk állapota pedig súlyos. A 66 éves nőt őrizetbe vette a rendőrség, jelenleg a Monroe megyei börtönben tartják fogva.

Rovatok