Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból a kislányt, aki megsérült a sydney-i késeléses támadásban

2024. április 21., vasárnap 12:47

Kiengedték a kórházból azt a kilenc hónapos kislányt, aki az ausztráliai Sydney egyik bevásárlóközpontjában történt késeléses támadásban sérült meg. A kislányt a sydney-i gyermekkórházban műtötték meg, miután mellkasi sérüléseket szenvedett, valamint a karján is megsebesült.

Mint arról az Index is beszámolt, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban április 13-án elkövetett ámokfutásban hat ember vesztette életét. A 40 éves Joel Cauchi több ember is megkéselt, később a férfit a rendőrök lelőtték.

Az áldozatok között volt Ashlee Good is, aki kilenc hónapos kislányát védelmezte. A gyermeket megműtötték, a napokban engedték ki a kórházból – írja a BBC.

Órákkal a kórházi elbocsátásának híre után több ezer ember, köztük helyi és országos vezetők vettek részt Sydney-ben egy gyertyafényes virrasztáson az elhunytak tiszteletére.

A GoFundMe közösségi finanszírozási oldalon a kislány megsegítésére egy kampány is indult, melyen már csaknem 160 millió forintnak megfelelő ausztrál dollár gyűlt össze.

Rovatok