Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

2024. április 24., szerda 21:29

A brit politikus súlyos betegséggel küzdött, minek következtében életének 82. évében meghalt. Politikai pályáját Nagy-Britannia volt miniszterelnöke, Tony Blair is méltatta.

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és képviselő – írja a BBC a parlament bejelentésére hivatkozva.

A parlamenti hivatal által kiadott közleményben az áll, miszerint Field súlyos rákbetegség következtében hunyt el. 

A politikus 40 évig volt Birkenhead képviselője, pályafutása nagy részében a jóléti reformokért küzdött. Tony Blair miniszterelnöksége alatt a jóléti reformok minisztere volt az első kormányzati ciklusban, 2020-ban csatlakozott a Lordok Házához.

Frank rendkívüli egyéniség volt, aki életét a szegénység, az igazságtalanság és a környezetszennyezés elleni küzdelemmel töltötte

– áll a közleményben.

Tony Blair korábban így méltatta egykori miniszterét

Független gondolkodó volt, akit nem korlátoztak a hagyományos bölcsességek és mindig az új ötletek határán tört előre

– nyilatkozta a volt miniszterelnök. 

Field Észak-Londonban született 1942. július 16-án. Közgazdasági tanulmányait a Hull Egyetemen végezte, 1979-től 2019-ig Birkenhead képviselője majd 2020-tól napjainkig parlamenti képviselő volt. A veterán politikust 2021-ben a Becsületrend tagjává avatták, amit akkor „óriási kiváltságnak” nevezett.

Nőtlen, gyermeke nem született, két testvére gyászolja.

Rovatok