Index Vakbarát Hírportál

Leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge széllapátjai

2024. április 25., csütörtök 13:27

A szerda esti zárás után leszakadtak a párizsi Moulin Rouge mulató széllapátjai. A balesetben, amelynek okát még vizsgálják, senki sem sérült meg, és az épület további omlásának veszélye nem áll fenn.

Leszakadtak a világhírű párizsi Moulin Rouge (Vörös Malom) mulató széllapátjai – közölte a francia főváros tűzoltósága az MTI szerint.

Párizs egyik legnépszerűbb látványossága, a Moulin Rouge októberben lesz 135 éves, naponta turisták ezrei fotózkodnak előtte. A szórakozóhely tájékoztatása szerint esténként két előadást tartanak, és évente mintegy 600 ezer vendégük van.

A MOULIN ROUGE EGY ILLETÉKESE SZERINT AZ 1889-BEN MEGNYÍLT MULATÓ TÖRTÉNETÉBEN EZ AZ ELSŐ ILYEN BALESET, ÉS ŐK SEM TUDJÁK, HOGY MI OKOZTA.

Megjegyezte, hogy szerencsére a baleset a szerda esti zárás után történt. Hozzáfűzte, hogy a mulató vezetése hetente ellenőrizteti a malom széllapátjainak működését, és nem találtak hibát.

A hatósági közlemény szerint a csütörtökre virradóra történt balesetben senki sem sérült meg, és az épület további omlásának veszélye nem áll fenn. A széllapátok leesésének okát egyelőre nem tudták megállapítani.

(Borítókép: A Moulin Rouge, Párizs leghíresebb kabaréklubjának tetején álló piros szélmalomvitorlái a földön, miután lezuhantak az éjszaka folyamán Párizsban, Franciaországban 2024. április 25-én. Fotó: Benoit Tessier / Reuters)

Rovatok