Index Vakbarát Hírportál

Eltiltották a cégvezetéstől a Liverpool volt sztárfutballistáját

2024. április 25., csütörtök 06:43

John Barnes, a Liverpool exsztárfutballistája olyan sok adóhátralékot halmozott fel médiaképviseleti cégével, hogy eltiltották egy nyilatkozattal a cégvezetői tevékenységektől három évre.

Az ex-Liverpool- és angol válogatott futballsztárt, John Barnest eltiltották a cégvezetői tevékenységétől, miután vállalkozása nem fizetett be mintegy 190 ezer fontnyi (több mint 87 millió forintnyi) adót – írja a BBC

A 60 éves Barnes volt az egyetlen bejegyzett igazgatója a John Barnes Media Ltd. nevű médiaképviseleti cégnek, amelyet 2023-ban számoltak fel.

A fizetésképtelenségi eljárás megállapította, hogy 2018 novembere és 2020 októbere között egyáltalán nem fizetett adót, annak ellenére, hogy cége 441 798 font (több mint 202 millió forint) forgalmat bonyolított le.

Barnes aláírt egy kizárási nyilatkozatot, amely április 24-től kezdődően három és fél évre eltiltja őt az igazgatói tevékenységtől.

A kötelezettségvállalás megakadályozza, hogy a bíróság külön engedélye nélkül részt vegyen bármilyen társaság támogatásában, alapításában vagy irányításában.

Nagyon sok pénzzel lóg az államnak

A hatóság számításai szerint a Surrey állambeli West Byfleetben működő John Barnes Media 78 839 font (több mint 36 millió forint) társasági adót és 115 272 font (csaknem 53 millió forint) áfát nem fizetett be.

2023 novemberében egy bíró elutasította a Barnes ellen benyújtott csődeljárási kérelmet, miután a tisztviselők közölték a bírósággal, hogy kifizette a tartozást.

Barnes a Watford és a Newcastle csapatában is játszott. 1983 és 1995 között 79 angol válogatottságot szerzett, és futballpályafutása befejeztével a Celtic vezetőedzője lett. 2022 novemberében a Liverpool FC közölte, hogy a televíziós szakértőként dolgozó Barnest kinevezték a klub nagykövetévé, és ezzel a feladattal a Liverpool hazai és külföldi képviseletét látja el.

Rovatok