Index Vakbarát Hírportál

Több embert lemészároltak Ecuadorban

2024. április 28., vasárnap 08:41

Ecuadorban hét embert agyonlőttek egy támadásban a délnyugati Guayaquil régióban, az ország bűnözési epicentrumában – közölte szombaton a rendőrség.

A hét férfi, köztük két kiskorú lőtt sebekkel teli holttestét a Guayaquiltől mintegy negyven kilométerre fekvő Nobol településen találták meg – számoltak be a hatóságok. A megöltek közül kettő büntetett előéletű volt.

A mészárlás, amelyet a helyi sajtó rendőrségi forrásokra hivatkozó értesülései szerint bosszú motivált, péntek este történt. Több órába telt, mire a rendőrség megtalálta az összes holttestet.

A gyilkosságok egyre gyakoribbak Ecuadorban, ahol a gyilkossági ráta a 2018-as százezer lakosra vetített 6 százalékról 2023-ra 43-ra emelkedett.

A Kolumbia és Peru – a világ két fő kokaintermelője – között fekvő ország az Egyesült Államokba és Európába irányuló kábítószer-szállítás logisztikai központjává vált.

Március végén nyolc embert gyilkoltak meg Guayaquilben, köztük öt ecuadori turistát, akiket elraboltak és megöltek egy tengerparton, miután összetévesztették őket a támadók riválisaival.

Rovatok