Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas buszbaleset Mexikóban, 14 áldozat már biztosan van

2024. április 29., hétfő 09:53

Több mint harmincan megsérültek és már 14 halottja van annak a vasárnapi buszbalesetnek, amely zarándokokat szállított Mexikóban az ország egyik legfontosabb kegyhelyére. Azt még vizsgálják, hogy a jármű mitől borult fel, azt viszont már közölték a hatóságok, hogy a több mint egy tucat áldozat mind mexikói illetőségű volt.

Tizennégy zarándok halt meg egy buszbalesetben Mexikó központjában, amikor egy szent helyet akartak meglátogatni. Vasárnap reggel egy autóbusz vezetője a jelek szerint elvesztette uralmát járműve felett.

A busz a Mexikó államban található Malinalco város közelében felborult, és az oldalára dőlve állt meg – írta meg a Bild.

A hatóságok 14 halottról és 31 sérültről számoltak be.

A polgári védelmet riasztották, és a mexikói Vöröskereszt három egységét, valamint az állami kormány helikopterét is bevetették. A médiajelentések szerint a Guanajuato államból származó áldozatok a Chalma zarándokhelyre tartottak.

A Mexikóvárostól délnyugatra fekvő Santuario del Senor de Chalma kegyhelyet a latin-amerikai ország egyik legfontosabb zarándokhelyének tartják.

Kezdetben nem volt világos, hogy a sofőr miért vesztette el az irányítást. A jelentések szerint emberi mulasztás vagy műszaki hiba jöhetett szóba. A rendőrségi vizsgálat jelenleg is tart. A tengelyről leszakadt két kerék a busztól néhány méterre feküdt.

Rovatok