Index Vakbarát Hírportál

Megrohamozták a horvát tengerpartokat, elestek a sztrádák

2024. május 6., hétfő 16:56

Hatalmas torlódás alakult ki hétfő délután az A1-es autópályán Horvátországban. A nyárias időben rengeteg autós indult el a horvát tengerpart felé. A közlekedést egy baleset is tovább lassította. Több szakaszon is kilométeres torlódások alakultak ki. A forgalmat pihenőhelyeken, és a benzinkutakon keresztül próbálják terelni a rendőrök.

Jelentős forgalmi akadályok alakultak ki hétfő délután az A1-es autópályán Horvátországban. A nyárias időben rengeteg autós indult el a horvát tengerpart felé. 

Az index.hr beszámolója szerint az A1-es útszakaszon, több csomópontban is fennakadások vannak. Dubrovnik irányában mintegy 4 kilométeres dugó alakult ki. A rendőrök a pihenőhelyeken, vagy a benzinkutakon keresztül terelik a forgalmat.

A kialakult helyzetet tovább rontotta, hogy a Jasztrebarszka csomópontnál felújítási munkálatokat végeznek, ezért 60 kilométer per órás sebességkorlátozás van. Dubrovnik irányában lerövidítették a ki- és bevezető sávok hosszát.

Az A1-autópályán Zágráb irányában a Sveti Rok-alagút baleset történt, ezért szintén áll a kocsisor. A torlódás már körülbelül 2 kilométer hosszú. 

Rovatok