Index Vakbarát Hírportál

Pandának festett kutyákkal csalogatják be a látogatókat egy kínai állatkertbe

2024. május 10., péntek 19:01

Csau-csaukat festettek be pandának egy kínai állatkertben, hogy turistákat vonzzanak. A kínai kommentelők többsége, de még az állami média is felháborítónak tartja az esetet.

Befestett kutyákat mutogatnak pandaként egy kínai állatkertben, az állatokról készült felvételek elárasztották az internetet – szúrta ki az rtl.hu.

A Csiangszu tartományban lévő Tajcsouban május elsején nyílt meg egy kiállítás, amelyen az állatok láthatók. Sokak szerint az állatkert megtéveszti a látogatókat a kutyák befestésével, az állatkertet még a kínai állami média is bírálta a látogatók félrevezetéséért és a kutyákkal való rossz bánásmódért. 

Az intézmény azonban azt közölte, hogy ők nem tévesztettek meg senkit, mert „pandakutyaként” reklámozták a befestett csau-csaukat.

A kommentelők közül sokan aggodalmukat fejezték ki a csau-csauk érzékeny bőre miatt, és bírálták az állatkertet, amiért a turisták vonzása miatt befestették az állatokat.

 Az emberek is festik a hajukat, a kutyák szőrét is be lehet festeni, ugyanolyan, mint a haj

– reagált az állatkert szóvivője. 

Nem ez az első ilyen eset Kínában, a csatorna úgy tudja, hogy előszeretettel festenek csau-csaukat pandának, de az is előfordul, hogy farkasként vagy afrikai nagymacskaként mutogatnak kutyákat az állatkertek látogatóinak.

Rovatok