Index Vakbarát Hírportál

Tinédzserek erőszakoltak meg egy 14 éves lányt Belgiumban, a legfiatalabb elkövető 11 éves

2024. május 11., szombat 06:30

Mintegy tíz kiskorút tartóztattak le egy 14 éves lány ellen elkövetett csoportos nemi erőszak miatt Belgiumban. A lányt egy bokorba csalták, és valószínűleg két napig nem engedték el. Jelenleg pszichológiai segítséggel próbálja feldolgozni a brutális bűncselekményt.

Kiskorúakat gyanúsítanak Nyugat-Flandriában egy 14 éves lány ellen elkövetett csoportos nemi erőszakkal. A legfiatalabb elkövető 11 éves – írja a The Brussels Times

A Kortrijk tartományban történt nemi erőszak elkövetői mind kiskorúak, 11 és 16 év közöttiek.

A 14 éves lányt a húsvéti ünnepek alatt erőszakolták meg, amikor a barátja elcsalta egy, a környékbeli házak elől jól elrejtett bokorba. Ott több barátja is bántalmazta szexuálisan a lányt, egyes források szerint két napig tartották ott. A kiskorú lány jelenleg pszichológus segítségével próbálja  feldolgozni a történteket.

Mintegy tíz gyanúsítottat tartóztattak le, mindannyian kiskorúak, akik közül a legfiatalabb 11 éves. Az elkövetők fiatal korára való tekintettel a rendőrség nem ad ki információt a személyazonosságukról vagy származásukról. Az ügyészség közlése alapján megtették a szükséges ifjúságvédelmi intézkedéseket, vagyis az elkövetők intézetbe kerültek. A nyomozás jelenleg is folyik. Azt próbálják kideríteni, hogy melyik gyanúsítottnak milyen szerepe volt a csoportosan elkövetett nemi erőszakban. 

Szigorítottak a törvényeken

A lap emlékeztet egy három évvel ezelőtti kelet-flandriai esetre, amikor Gent egyik temetőjében történt egy hasonlóan erőszakos cselekmény, amely sokkolta az országot. Akkor egy 14 éves gyereket megerőszakolt egy 14 és 19 év közötti fiatal férfiakból álló csoport, akik filmre vették a bántalmazást, majd a felvételeket a közösségi médiában terjesztették. A lány nem tudta feldogozni a történteket, és öngyilkos lett. 

Az eset akkor a flamand parlamentben elindította a szexuális bűncselekményekért kiszabható minimális büntetés emeléséről szóló vitát, végül 2021 júniusában szigorították a több oldalról is erősen bírált fiatalkorúak bűnözéséről szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy már 12 éves elkövetőket is hosszabb időre bezárjanak, ha nemi erőszak és csoportos nemi erőszak miatt ítélik el őket. 2022 óta a 16 éves vagy annál idősebb fiatalkorú elkövetők, akik nemi erőszakot vagy csoportos erőszakot követtek el, felnőttként ítélhetők el.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok