Index Vakbarát Hírportál

Megdőlt a rekord: egy 79 éves férfi lett a legidősebb ember, aki leereszkedett az Empire State Buildingről

2024. május 11., szombat 06:53

Egy 79 éves walesi fenegyerek csatlakozott a hollywoodi sztárhoz, Jared Letóhoz és a csapat többi tagjához, hogy leereszkedjen a New York-i Empire State Buildingről.

A Conwy megyei Deganwyból származó Bill Roberts lett a legidősebb ember, akinek sikerült a bravúr, míg a denbighshire-i Prestatynból származó 22 éves mászó, Orla Williams lett a legfiatalabb – írja a BBC.

A 24 fős csapatot Jared Leto Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész vezette, aki az épület tornyából a 30. emeletig tartó 274 méteres ereszkedést kezdte meg.

Abban a pillanatban, amikor beléptem a liftbe, tudtam, hogy nincs visszaút, de megérte

– mondta Roberts, aki nem először ereszkedett le egy ikonikus épületen. Korábban ugyanis a Shardon, a Fenchurch Buildingen, a Gherkinen és a Leadenhall Buildingen is végrehajtotta a mutatványt.

„Megígértem a feleségemnek, hogy ez lesz az utolsó” – tette hozzá az Empire State Buildingről való leereszkedésével kapcsolatban. Míg Robertsnek van tapasztalata a magasban, a Prestatynból érkezett 57 éves Guy Williams azt mondta, „rettegett”.

Olyan magasan vagy, hogy nem hallod a várost. Csak a csendben vagy, aztán hirtelen megüt a hang

– fogalmazott. A lánya, aki szintén vele tartott, utóbb azt mesélte el: „a kilátás hihetetlen volt, és az, hogy ilyen magasról gyönyörködhettem benne, örök emlék marad”.

A csoport az Outward Bound számára gyűjtött pénzt – Martin Davidson vezérigazgató elmondta, hogy a jótékonysági szervezet célja, hogy a belvárosi fiatalokat arra ösztönözze, hogy új dolgokat tapasztaljanak meg a nemzeti parkokban.

Rovatok