Index Vakbarát Hírportál

Váratlan helyen bukkant fel Novák Katalin

2024. május 11., szombat 10:05

Novák Katalinról posztolt az Andalúziai Királyi Lovasiskola, ahová a volt államfő egy magas rangú spanyol védelmi megbízottal együtt látogatott el. Ez a volt köztársasági elnök első nyilvános szereplése a leköszönése óta.

Spanyolországban fotózták le Novák Katalint. A volt köztársasági elnök az Andalúziai Királyi Lovasiskolába látogatott, amelyről az intézmény a Facebook-oldalán tett közzé fotókat. 

Novák Katalinnak ez az első nyilvános szereplése februári leköszönése óta. A lovasiskola a bejegyzésében azt írta, hogy Novák Katalin korábbi magyar államfő mellett Ignacio Rosales de Salamanca ezredes, a spanyol honvédelem andalúziai küldöttségének megbízottja is ellátogatott hozzájuk. Novák Katalinról és az ezredesről több közös fénykép is készült. 

Novák Katalin saját közösségi oldalain nem számolt be spanyolországi látogatásáról, utolsó posztjai még a köztársasági elnöki szolgálat befejezéséről szólnak. 

Mint arról előzőleg beszámoltunk, óriási közfelháborodást váltott ki, hogy Novák Katalin volt államfő kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki nemcsak tudott arról, hogy főnöke gyerekeket molesztál, hanem asszisztált is a tetteihez. A korábbi köztársasági elnök döntése – amelynek hátteréről megannyi találgatás és később beismerés jelent meg – végül Novák Katalin bukásához vezetett. 

A volt köztársasági elnök megbízatása február 26-án megszűnt, ugyanis az Országgyűlés elfogadta lemondó nyilatkozatát. Novák Katalint, annak ellenére, hogy lemondott, megilleti minden olyan ellátás, juttatás, amely a mindenkori államfőket. Hogy pontosan mi az, amire a volt köztársasági elnök igényt tartott, arról, ebben a cikkünkben tudhat meg többet. 

Rovatok