Index Vakbarát Hírportál

Újabb pofont kaptak az amerikai olajkitermelők

2024. május 17., péntek 09:22

Nem tetszik az amerikai olaj- és gázkitermeléssel foglalkozó vállalatoknak, hogy az amerikai kormány döntése értelmében a szövetségi földeken a kitermelési jogdíjak 12,5-ről 16,67 százalékra emelkednek. A termelők érdekcsoportja ezért beperelte az Egyesült Államok Földgazdálkodási Hivatalát.

A fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó érdekcsoportok beperelték az Egyesült Államok Földgazdálkodási Hivatalát. Így szeretnének megakadályozni egy olyan szabályt, amely

a szövetségi földeken történő olaj- és gázkitermelésre vonatkozó díjakat emeli az amerikai kormány intézkedésének egyik részeként.

A Reuters beszámolója szerint, a Western Energy Alliance, az Egyesült Államok nyugati részén szövetségi földeken fúró olaj- és gázipari vállalatokat képviselő szakmai csoport és több más iparági csoport szerdán Wyoming szövetségi bíróságán beperelte a belügyminisztérium alá tartozó ügynökséget.

A múlt hónapban véglegesített új szabályzat értelmében az olaj- és gázipari vállalatok magasabb kötvényeket fizetnek, hogy biztosítsák a régi olaj- és gázkutak elzárását és helyreállítását, valamint megemelték a haszonbérleti díjakat. Az új rendelkezés korlátozza a fúrásokat az érzékeny vadon élő állatok, növények érdekében.

A jogdíjak 12,5-ről 16,67 százalékra emelkednek, míg a minimális lízingkötelezettségek 10 000-ről 150 000 dollárra nőnek. Az érdekképviselet úgy vélekedik, a változások visszatartják a jövőbeli fejlesztéseket, gyakorlatilag elzárják a rendelkezésre álló földterületeket az új bérbeadás elől, és aránytalanul nagy hatással lesznek a kisvállalkozásokra.

Rovatok