Index Vakbarát Hírportál

Több, október 7-én elrabolt túsz holttestét is megtalálta az izraeli hadsereg

2024. május 19., vasárnap 07:35

Előkerült négy olyan holttest is a Gázai övezetben, amelyet a Hamász terroristái még október 7-én raboltak el az első támadásuk alkalmával. Az elhurcoltakat állítólag brutálisan megölték, és a holttesteket magukkal vitték a Nova fesztiválról. Hazaszállításukat pénteken jelentették be.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy megtalálták annak az izraeli túsznak a holttestét, akit a Hamász fegyveresei kerékpártúra közben ejtettek foglyul a Gázai övezetben. A Túszok és eltűnt családok fóruma szerint az 53 éves Ron Benjamin az izraeli Be'eri Kibbutzban kerékpározott, amikor az október 7-i támadás során túszul ejtették – írta meg a Sky News.

„Családos ember volt, aki minden szombaton elment kerékpározni, ahogy azon a végzetes szombaton is, amikor túszul ejtették. Ron imádott utazni Izraelben és szerte a világban, és szerette a zenét” – írták a csoportban.

Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy Benjamin holttestét a Gázában tevékenykedő erőik találták meg. Daniel Hagari ellentengernagy, a hadsereg szóvivője szerint Ron Benjamint „a Hamász terroristái brutálisan meggyilkolták a Mefalsim kereszteződésben, és holttestét elhurcolták Gázába”.

Több holttest is előkerült

Hagari elmondta, hogy Benjamint három másik meggyilkolt tússzal együtt találták meg, akiknek hazaszállítását pénteken jelentették be. Az 56 éves Itzhak Gelerenter, a 28 éves Amit Buskila és a 22 éves Shani Louk maradványait az izraeli katonai és hírszerző ügynökség, a Shin Bet által végrehajtott éjszakai akció során fedezték fel – tette hozzá Hagari.

Louk holttestét arccal lefelé látták egy Gázán keresztül közlekedő pick-up teherautóban egy videón, amelyet a túszejtés után széles körben megosztottak a közösségi médiában. A nőt Gelerenterrel és Buskilával  együtt a Nova zenei fesztiválon ölték meg a Hamász támadásának napján.

Benjamin és a három másik túsz azon 252 ember között volt, akiket a Hamász fegyveresei az október 7-i támadás során elfogtak. 

Rovatok