Index Vakbarát Hírportál

Japán új szabályokat vezet be a Fudzsi-hegynél

2024. május 21., kedd 07:34

Azoknak, akik meg akarják mászni a japán Fudzsi-hegy egyik legnépszerűbb útvonalát, mostantól előre kell foglalniuk és díjat kell fizetniük, mivel a festői rétegvulkán küzd a túlzott turizmussal és a szemeteléssel.

A jamanasi prefektúra a japán külföldi sajtóközponton keresztül hétfőn kiadott közleményében közölte, hogy új szabályokat vezetett be a július 1. és szeptember 10. között kezdődő hegymászószezonra az UNESCO 2013-ban a világörökség részévé nyilvánított, 3776 méter magas hegy jamanasi oldalán található Yoshida ösvényen túrázók számára.

Az új szabályok értelmében: 

Az új rendszer szerint a hegymászóknak el kell dönteniük, hogy egynapos túrát tesznek-e, vagy az útvonalon található számos kunyhóban éjszakáznak. Miután megadták az adataikat és a mászás napját, kapnak egy QR-kódot, amelyet az 5. állomáson kell beolvasniuk. Azokat, akik nem foglaltak éjszakai kunyhót, visszaküldik lefelé, és nem engedik őket mászni délután 4 és hajnali 3 óra között, elsősorban azért, hogy megakadályozzák azokat a hegymászókat, akik megfelelő pihenés nélkül rohannak a csúcsra, és ezzel biztonsági aggályokat vetnek fel – közölték a hatóságok.

A hegymászók a Mount Fuji Climbing hivatalos weboldalán foglalhatják le a helyüket, amelyet a Környezetvédelmi Minisztérium és a Fuji két prefektúrája, Yamanashi és Shizuoka közösen működtet – írta meg az apnews.

Rovatok