Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy ütközik két turistahajó Oroszországban

2024. május 26., vasárnap 19:10

Összeütközött két turistahajó az oroszországi Szentpéterváron szombat este. A Néva folyón történt balesetről több videó is készült.

Motoros hajóval ütközött egy sétahajó a szentpétervári Litejnij híd alatt szombat este – számolt be a Shot Telegram-csatorna alapján a Magyar Nemzet.

A szentpétervári közlekedési ügyészség a vízi rendőrséggel együtt vizsgálja a baleset körülményeit. Az eddigi információk alapján a balesetben senki sem sérült meg. 

A Néva folyón történt ütközésről több videó is megjelent a közösségi médiában. Az egyik felvételen jól látható, ahogy a motoros hajó nagy erővel csapódik a sétahajóba, amelynek a korlátja is kiszakad a becsapódástól.

A lap szerint néhány nappal korábban a Blagovescsenszkij híd egyik pillérének ütközött egy sétahajó a Néva folyón. A rendőrség szerint a turistahajó forduláskor csapódott bele egy másik hajóba, ami ekkor a hídpillérnek ütközött.

Mint írtuk, Szentpéterváron a Mojka folyóba zuhant egy utasokkal teli busz május elején. A balesetben négy ember meghalt. A városi közlekedési bizottság szerint a busz vezetője elvesztette az irányítást a jármű felett, amikor felhajtott a hídra, majd a busz irányt változtatott, áttörte a kerítést, és a vízbe zuhant. A belügyminisztérium jelentette, hogy a sofőrt őrizetbe vették, és a rendőrségre szállították. Két büntetőeljárás indult ellene. 

Rovatok