Index Vakbarát Hírportál

Váratlan fejlemény Robert Fico ügyében: elszállították a kormányfőt

2024. május 30., csütörtök 21:51

Pár órája még arról szóltak a hírek, hogy Robert Fico a besztercebányai kórházban marad. Ennek ellenére csütörtök este mégis átszállították Pozsonyba a miniszterelnököt.

Csütörtök délután még arról számoltunk be, hogy a várt ütemben javul Robert Fico szlovák kormányfő állapota, és ha ez továbbra is így megy, akkor az orvosi konzílium dönt a továbbiakról. Akkor úgy még úgy állt a helyzet, hogy másik egészségügyi intézménybe már biztosan nem szállítják tovább a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházból, ahol a merénylet óta kezelték.

Ehhez képest valamiért mégis más döntés született, ugyanis a szlovák közmédia (RTVS) arról számolt be, hogy

Robert Ficót délután 6 óra körül mentőhelikopterrel átvitték Pozsonyba.

Ezt az információt utóbb a besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuníková is megerősítette. Az tehát biztos, hogy Fico már nincs Besztercebányán, de hogy hová szállították, az viszont már kérdéses.

Az RTVS szerint a miniszterelnök nem sokkal este 7 óra előtt landolt a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik repülőtéren. A Szlovák Köztársaság Kormányhivatala korábban azt közölte, hogy a miniszterelnököt a pozsonyi Szent Mihály Kórházba szállítják. Ezzel szemben később több szlovák sajtóforrás is azt jelentette, hogy Ficót valójában nem kórházba, hanem a saját otthonába vitték.

Többek közt ezt közölte a TV JOJ is, amely fotókat és egy videót is mellékelt erről. A csatorna szerint Fico otthona körül rendőröket és biztonsági őröket láttak a közeli lakosok.

Akárhogy is, az kedvező jelnek nevezhető Robert Fico egészségére nézve, hogy át tudták szállítani Pozsonyba. Ebből arra lehet következtetni, hogy javult a kormányfő állapota. 

Rovatok