Index Vakbarát Hírportál

Késes támadás történt Németországban, a merénylő megsebesített egy rendőrt is

2024. május 31., péntek 14:22

Merénylet történt egy jobboldali rendezvényen Németországban. A gyanúsított több embert megsebesített, köztük egy rendőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az ámokfutót meglőtték a rendőrök.

Késsel támad több emberre egy merénylő egy jobboldali tüntetésen a németországi Mannheimben – közölte a Deutsche Welle.

Több ember megsérült a mannheimi piactéren, miután péntek dél körül egy ámokfutó a tömegben emberekre támadt, értesülések szerint megsérült egy rendőr is. 

A Visegrád24 hírcsatorna úgy értesült „iszlamista terrortámadás” történt, a sérültek között van Michael Stürzenberger konzervatív politikus, iszlámellenes aktivista, aki részt vett a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján a piactéren. A férfin sürgősségi műtéteket kell végezni, ám a hírek szerint nincs életveszélyben. 

A támadás egy jobboldali tüntetésen történt, a helyszínről készült videókon látható, amint egy rendőr rálő a gyanúsítottra, miközben a feltételezett támadó a rendőr egyik kollégájával dulakodott. A merénylő – aki a BILD információi szerint a 25 éves afgán Sulaiman A. – a helyszíni beszámolók szerint kifejezetten az 59 éves Michael Stürzenberger iszlámkritikus aktivistát próbálta megtámadni, aki a rendezvényen szólalt volna fel, ő is a sérültek között van. 

A rendőrség közölte, hogy a támadóra rálőttek és megsebesítették. A hatóságok jelezték, hogy a lakosságot nem fenyegeti már veszély. A helyszínre megérkeztek a mentők és egy mentőhelikopter is. 

A német rendőrség nem közölte pontosan, hogy hány ember sérült meg, de a helyszíni beszámolók három megtámadottat említenek. 

A Mannheimer Morgen című helyi lap a rendőrség szóvivőjét idézve azt mondta, hogy a helyszínen tartózkodó egyik rendőr is súlyos sérüléseket szenvedett. Az interneten keringő videóban ő az, akit a támadó többször is megszúr. 

(Borítókép: Rendőrök a merénylet helyszínén. Fotó: Rene Priebe / picture alliance / Getty Images)

Rovatok