Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a hírhedt sorozatgyilkos, aki az áldozatok maradványait a disznókkal etette meg

2024. június 1., szombat 09:20

Meghalt Robert Pickton, a hírhedt kanadai sorozatgyilkos, aki Vancouver melletti farmján az áldozatai maradványait a disznóival etette meg.

Az elítélt kanadai sorozatgyilkos, Robert Pickton pénteken, 74 éves korában halt meg, miután a hónap elején egy másik rab megtámadta őt a québeci börtönben, ahol büntetését töltötte – írja a Reuters.

Kanada egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát 2007-ben ítélték el, amiért nőket gyilkolt meg, majd maradványaikat a csendes-óceáni Brit Columbia tartományban lévő sertésfarmján megetette a disznóival. A kormány ügyészei további 20 gyilkosság vádját ejtették, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A farmon 33 nő maradványait és DNS-ét találták meg, de Robert Pickton egyszer azzal hencegett egy beépített rendőrnek, hogy összesen 49 nőt ölt meg

2016-ban egy, állítólag Robert Pickton által írt könyv jelent meg az Amazonon. Ebben a sorozatgyilkos azt állította, hogy ártatlan, és a rendőrség csőbe húzta. A kiadó kérte a könyv eltávolítását az Amazonról, és bocsánatot kért az áldozatok családjaitól.

Rovatok