Index Vakbarát Hírportál

Veszélyes lehet a kiskutyajóga, egy politikus szerint be kellene tiltani

2024. június 1., szombat 19:53

Az utóbbi időben vált népszerűvé a puppy yoga, amely az Európai Unió több országában, köztük Magyarországon is megjelent már. A holland mezőgazdasági miniszter szerint a foglalkozás veszélyes lehet a négylábúakra nézve.

Pieter Adema holland mezőgazdasági miniszter a kiskutyajóga teljes betiltását követeli.

A Politico beszámolója szerint a politkus közölte: szerinte a közelmúltban népszerűvé vált trend

nemcsak értelmetlen, de veszélyes is az állatokra nézve. 

A puppy yoga azt ígéri, hogy az ügyfelek az állóképességük javítása mellett a négylábúaknak köszönhetően a szorongásukat is sikerrel csökkenthetik. 

A SZOLGÁLTATÁS ÁRA AMSZTERDAMBAN ÉS KÖRNYÉKÉN ELÉRHETI A 45 EURÓ PER ÓRÁT, AMI NAGYJÁBÓL DUPLÁJA A SZOKÁSOS JÓGAÓRÁK TARIFÁJÁNAK. 

Egyesek azonban aggódnak a részt vevő kiskutyák egészségi állapota miatt. Pieter Adema kiemelte: a kedvenceknek a fejlődésük korai szakaszában nagyon sok alvásra van szükségük. A jóga alatt viszont nem alhatnak, és van, amikor még vizet sem ihatnak a foglalkozások közben (ami kiszáradáshoz vezethet). 

Ha a holland tilalom életbe lép, akkor sem Hollandia lesz az első ország, ahol állatjólléti aggályok miatt betiltják a kiskutyajógát. Az olasz egészségügyi minisztérium ugyanis májusban már úgy döntött, hogy nem engedélyezi a kisállatok alkalmazását a jógaórákon. 

Rovatok