Index Vakbarát Hírportál

12 éves fiút tartóztattak le nemi erőszak vádjával az Egyesült Királyságban

2024. június 3., hétfő 06:56

Csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt több tizenévest is letartóztattak a Nagy-Britanniában található Newark városában. A legfrissebb gyanúsítottak közül 12 éves a legfiatalabb, míg a legidősebb is csak 14 éves, de 15 és 16 éves fiúkat is előállítottak már az üggyel kapcsolatban. A rendőrség megerősítette jelenlétét az elkövetés helyszínének környékén és tovább nyomoznak az ügyben.

Nemi erőszak gyanújával letartóztattak egy 12 éves fiút, miután állítólag megtámadtak egy tizenéves lányt Newarkban egy játszótéren. A fiú egyike volt négy másik fiatalnak, akiket őrizetbe vettek az incidens miatt, amely állítólag május 25-én 17.30 és 19.00 óra között történt a nottinghamshire-i Yorke Drive játszótéren – írta meg a Metro.

Egy 13 éves fiút és két másik 14 éves fiút is letartóztattak. Azóta mindannyiukat szigorú feltételek mellett óvadék ellenében szabadon engedték.

Ez azután történt, hogy a hét elején négy másik tizenéves fiút – két 15 és két 16 éves fiút – tartóztattak le nemi erőszak gyanújával, és hasonló módon, óvadék ellenében engedték csak el őket.

Amy Revill nyomozó a nottinghamshire-i rendőrségtől elmondta: „További négy letartóztatást hajtottunk végre az ügyben, és a nyomozásunk továbbra is gyors ütemben halad.”

Továbbra is támogatjuk a lányt és családját speciálisan képzett rendőrökkel, és mindent megteszünk, hogy pontosan megállapítsuk, mi történt

– tette hozzá. „Ismételten felhívom a helyi közösséget és mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik, hogy jelentkezzen nálunk. Már többen jelentkeztek, hogy segítsenek nekünk a nyomozásban, ezért köszönjük a segítségüket” – fejezte be mondandóját.

Charlotte Ellam felügyelő, Newark kerületi parancsnoka hozzátette: „Megértem, hogy ez az eset aggodalmat okozott a newarki közösségnek. Szeretném azonban világossá tenni, hogy az esetet vizsgáló nyomozó csoport éjjel-nappal dolgozik, és pontosan fel fogjuk deríteni, mi történt.

Elmondta, hogy a környéken extra járőröket állítottak szolgálatba, és ezt nem is tervezik abbahagyni. Megkérte az embereket, hogy ne találgassanak az üggyel kapcsolatban, folyamatosan tájékoztatni fogják a fejleményekről a lakosságot. Aki pedig bármilyen okból nem érezné biztonságban magát, nyugodtan fordulhat a kollégáihoz, akik mindenben segítenek majd.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok