Index Vakbarát Hírportál

Tragédiával végződött Portugália legnagyobb légi bemutatója

2024. június 3., hétfő 07:39

Halálos baleset történt vasárnap egy légi bemutatón a portugál Beja város támaszpontján. Két repülőgép összeütközött, majd az egyik lezuhant és földnek csapódva kigyulladt. Egy spanyol pilóta életét vesztette, a balesetben érintett másik gép pilótája megsebesült. A Portugália legnagyobb légi bemutatójának számító Beja AirShow-t a baleset után nem folytatták.

Életét vesztette egy spanyol pilóta vasárnap egy portugál légi bemutatón, miután gépe összeütközött egy másik repülővel – közölte vasárnap a portugál légierő, amiről az MTI is beszámolt.

A légi bemutatót szervező portugál légierő arról számolt be, hogy a két, balesetet szenvedett gép a YAK STARS nevű műrepülő csoporthoz tartozott. A YAK STARS, amely portugál és spanyol pilótákat egyaránt alkalmaz soraiban, a portugál légierő szerint „a legnagyobb civil műrepülő csoport Európa déli részén”.

A SZERENCSÉTLENSÉG A BEJA VÁROSÁBAN TALÁLHATÓ LÉGITÁMASZPONTON TÖRTÉNT. A SPANYOL PILÓTA GÉPE LEZUHANT ÉS A FÖLDNEK CSAPÓDVA KIGYULLADT.

Patricia Fernandes százados az RTP helyi műsorszolgáltatónak nyilatkozva elmondta, hogy a balesetben érintett másik gép pilótája megsebesült. A Portugália legnagyobb légi bemutatójának számító Beja AirShow-t a baleset után nem folytatták.

Magyarországon legutóbb tavaly szeptemberben történt hasonló baleset Börgöndön, egy hagyományosnak számító légi parádén, amikor a földbe csapódott egy repülőgép, amelyen ketten utaztak. A gép tulajdonosa, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád szörnyethaltak a balesetben.

Rovatok