Index Vakbarát Hírportál

Kibertámadást hajtottak végre a TikTok ellen, a CNN fiókját is feltörték

2024. június 5., szerda 07:24

A napokban kibertámadást hajtottak végre a TikTok ellen. A támadás több márkát és hírességet is célba vett, többek között a CNN profilját is feltörték.

Kibertámadás érte a TikTokon több nagy márka és híresség fiókját – írja a BBC. A ByteDance kínai vállalat tulajdonában lévő videómegosztó alkalmazás közölte, hogy csak kevés fiókot érintett a támadás, és hozzátették, hogy együttműködnek a felhasználókkal ezek helyreállításában.

A TikTok ugyanakkor nem osztott meg további részleteket a kibertámadás elkövetőiről, illetve arról, hogy az akciót hogyan hajtották végre.

Az egyik feltört fiók a CNN amerikai sajtóorgánumé volt.

Szorosan együttműködünk a CNN-nel a fiókhoz való hozzáférés helyreállítása és a fiókjuk további védelmét szolgáló fokozott biztonsági intézkedések bevezetése érdekében

– mondta a TikTok szóvivője. Hozzátette, hogy „elkötelezettek a platform integritásának fenntartása mellett, és továbbra is figyelni fogják a nem hiteles tevékenységeket”.

A TikTok közölte, hogy Paris Hilton fiókját is célba vették, de az nem került veszélybe. A valóságshow-sztárnak több mint 10 millió követője van, és aktív felhasználója a platformnak.

Rovatok