Index Vakbarát Hírportál

Eldőlhetett, melyik frakcióba ülhet be az EP-ben a Tisza Párt

2024. június 6., csütörtök 09:08

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője közölte: nagyon örülnek annak, hogy a Magyar Péter által vezetett Tisza Párt hozzájuk akar csatlakozni az EP-választás után, és tárt karokkal várják őket.

Manfred Weber mondatait a Politico csütörtök reggeli hírlevelében közölték. Az uniós politikus azt nyilatkozta a lapnak: 

nagyon „örül” Magyar Péter érdeklődésének, és „nagyon szívesen” együttműködne vele.

„Az ajtónk nyitva áll” – mondta Manfred Weber, aki Orbán Viktor régi kritikusának számít, és pár napja is felszólalt a miniszterelnök ellen egy interjúban.

Magyar Péter fontos pozíciókat szeretne az EP-ben is 

A Tisza Párt vezetője még május végén nyilatkozta azt a Telexnek, hogy az Európai Néppárt frakciójába szeretne beülni a választások után

Mi a Néppártba szeretnénk beülni, ezt szeretném megint hangsúlyozni. Most küldünk egy levelet a Néppárt elnökének, hogy felvegyük a kapcsolatot és beszéljünk arról, hogy a Néppárthoz egyáltalán csatlakozhat-e majd a Tisztelet és Szabadság, leánykori nevén Tisza Párt. Azért fogunk ide beülni, mert ez lesz a legnagyobb frakció, eddig is ez volt a legnagyobb frakció. Ezzel a frakcióval, párttal van a legnagyobb esélyünk arra, hogy fontos pozíciókat szerezzenek a képviselőink az Európai Parlamentben és ne adj Isten, még akár más intézményekben is

– fogalmazott akkor a Tisza Párt alelnöke.

A legutóbbi mandátumbecslések szerint a Tisza Pártnak hat vagy hét mandátuma lehet az EP-választáson.

Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!

Rovatok