Index Vakbarát Hírportál

Tagadja a bűnösségét a férfi, akit a kétéves szerb kislány meggyilkolásával vádolnak

2024. június 7., péntek 15:41

Meghallgatták a kétéves korában meggyilkolt Danka Ilics megölésével vádolt egyik férfit, aki a gyanú szerint azt a szolgálati járművet vezette, amellyel elütötték a gyereket. A férfi megtörte ugyan a hallgatását, de tagadja az ellene felhozott vádakat, sőt azt állítja, nem is látta aznap a kis Dankát.

Meghallgatták a szerb Legfelsőbb Ügyészségen a kétéves Danka Ilics meggyilkolásával gyanúsított egyik férfit, Srdan Jankovicsot, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését – írja a Szabad Magyar Szó

Jankovics a letartóztatását követően hallgatással védekezett, míg a másik vádlott, Dejan Dragijevics bevallotta a gyilkosságot. Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek, míg Dejan Dragijevics édesapját – akit azzal vádoltak, hogy segített elrejteni az elhunyt kétéves kislány holttestét – a közelmúltban kiengedték, ugyanis az elkövetőnek való segítségnyújtás miatti fogva tartás nem tarthat tovább két hónapnál.

Jankovics a meghallgatásán tagadta, hogy egyáltalán látta volna a kis Danka Ilicset, továbbá azt is, hogy szolgálati autójával elütötte volna. Sokan áttörést reméltek a keddi meghallgatástól, hiszen a gyanúsított korábban kérte, hogy hivatalból rendeljenek ki mellé védőügyvédet az addigi jogi képviselője helyett, ezért azt várták, részleteket közöl majd a holttest elrejtésének helyéről. 

Mint arról beszámoltunk, a kétéves Danka Ilics március 26-án tűnt el Bor melletti Banjsko Polje településről, ahol családi házuk udvarán játszott a testvéreivel. Tíz nap keresés után vették őrizetbe gyanúsítottként Dejan Dragijevics és Srdjan Jankovics bori lakosokat, a helyi kommunális közvállalat dolgozóit, akik a gyanú szerint szolgálati járművükkel elütötték a kislányt, az autó csomagtartójába tették, majd miután észlelték, hogy a kislány még él, megfojtották, és a holttestet egy szeméttelepre vitték.

Szerbia soha nem látott erőket mozgósított a kislány felkutatására, gyakorlatilag az egész ország, ezenkívül az Interpol és az Europol is a kis Dankát kereste.

Holttestét a mai napig nem találták meg.

Rovatok