Index Vakbarát Hírportál

Ezer állat égett halálra Bangkok híres piacán

2024. június 11., kedd 16:30

Rövidzárlat okozott tűzet Délkelet-Ázsia legnagyobb piacán, a bangkoki Chatuchak piacon. A tűzeset következtében közel ezer kisállat pusztult el, akik a piac legvitatottabb részén várták, hogy leendő gazdájuk megvásárolja őket.

Körülbelül ezer állat pusztult el egy tűzvészben Bangkok híres Chatuchak piacán kedd hajnalban – írja a BBC.

A helyi hatóságok szerint a tüzet eletromos rövidzárlat okozta. Bár jelentésük szerint sérülésről vagy személyi sérülésről nem érkezett bejelentés, sajnos a gazdájukra váró kisállatok nem jártak ilyen jól. Madarak, kutyák, macskák és kígyók égtek halálra a ketrecükben a piac kisállat zónájában, ahol patkányok, pitonok és gekkók is megtalálhatók voltak.

Az incidens ismét felkorbácsolta a közhangulatot, és ismét felszólították a hatóságokat, hogy zárják be a kisállatokat árusító zónát, amelyet régóta kritizálnak az állatok rossz életkörülményei miatt. Állítólag rendkívül magas az itteni álltok körében az elhullás és a betegségek aránya.

A szűk sávokba zsúfolt üzletek tízezrei révén Chatuchak Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb piaca. Ez egyben a legnagyobb és legismertebb thaiföldi hétvégi piac, mely hétvégente közel 200 ezer turistát vonz. A piac kisállatokat árusító része azonban egész héten nyitva tart. Ez a Chatuchak 27 szekciójából körülbelül négyet jelent.

Az előzetes vizsgálat szerint a tűz az 1400 négyzetméteren található 118 üzlet nagy részét megrongálta.

Rovatok