Index Vakbarát Hírportál

Tömegverekedéssé fajult a vita az olasz parlamentben

2024. június 14., péntek 10:05

Egy vitatott törvényjavaslat miatt estek egymásnak a képviselők szerdán az olasz parlamentben. A legnagyobb ütést Leonardo Donno, az 5 Csillag Mozgalom képviselője kapta, akit kerekesszékben kellett kitolni az ülésteremből. A kaotikus helyzetről egy videót is megosztottak.

Verekedés tört ki az olasz törvényhozás alsóházában szerdán egy törvényjavaslat miatt. A dulakodásban Leonardo Donno, az 5 Csillag Mozgalom képviselője úgy megsérült, hogy kerekesszékben kellett kitolni az ülésteremből – írja a Politico.

A képviselők egy törvényjavaslatról döntöttek volna, amely nagyobb autonómiát biztosítana Olaszország tartományainak. Az indulatok akkor szabadultak el, amikor Leonardo Donno a reformot ellenezve megpróbált erővel ráadni egy nemzeti színű zászlót Roberto Calderoli regionális ügyekért felelős miniszterre. 

A két politikust megpróbálták szétválasztani, végül a kormánypárti Liga, az Olasz Testvérek és a teremőrök részvételével alakult ki tömegverekedés. 

A legnagyobb ütést a vita kiváltója, Leonardo Donno kapta, akit kórházba vittek kivizsgálásra, miután a feje és a mellkasa is komolyan megsérült. Az ellenzéki képviselő szerint akkora csapást mértek rá, hogy összeesett, majd alig kapott levegőt. 

A kérdéses törvénytervezetet még nem fogadták el, a vitát a tervek szerint jövő hét csütörtökön folytatják az ülésteremben.

Ahogy az Index beszámolt róla, nem ez az első eset, hogy egy törvényjavaslat tárgyalása közben elszabadulnak az indulatok. Georgia parlamentjében az úgynevezett „külföldi ügynökökről” szóló törvény miatt több alkalommal is összeverekedtek a képviselők. 

Rovatok