Index Vakbarát Hírportál

A brit konzervatívok már azzal kampányolnak, hogy milyen nagy aránnyal fognak veszíteni

2024. június 15., szombat 17:25

Boris Johnson arra figyelmeztetett, hogy Nagy-Britannia egy olyan munkáspárti „őrült többséggel” néz szembe, amely nagyobb, mint Sir Tony Blair és Margaret Thatcher frakciója együttvéve, ha a toryk nem mennek el szavazni a választásokon.

A volt miniszterelnök azt is állította, hogy Sir Keir Starmer szupertöbbsége veszélyes lenne, és „a történelem legkevésbé megérdemelt választási győzelméhez” vezetne.

A Daily Mail hasábjain tett megjegyzései akkor hangzottak el, amikor először szállt be az általános választási kampányba azzal, hogy támogató videókat kezdett készíteni az újraválasztásért induló toryknak.

Egyes kritikák szerint Johnson azokat a volt képviselőket támogatja, akik a leghűségesebbek voltak hozzá. Egy hozzá közel álló forrás azonban azt mondta a The Telegraphnak, hogy

Minden konzervatív képviselő, aki digitális támogatást kért tőle, meg fogja kapni.

Szokatlan üzenetek a konzervatívoktól

Az elmúlt napokban, úgy tűnik, a konzervatívok megváltoztatták választási stratégiájukat, és most azt az üzenetet terjesztik, hogy a Munkáspárt hatalmas többséget szerezhet, ami rosszat tenne a demokráciának.

Rishi Sunak máris figyelmeztette a választókat, hogy a szavazás napján ne adjanak biankó csekket a Munkáspártnak.

Ez annyiban szokatlan, hogy

ritkán fordul elő, hogy egy politikai párt azzal kampányol, hogy a választásokon mekkorát veszíthet.

A véleménycikkében Johnson úgy fogalmazott, hogy „a jelenlegi előrejelzések szerint a Munkáspártnak 461 képviselője lesz, a toryknak 80 − és Keir Starmer összesített többsége 292 lesz. Igen, ez nem csak Blair vagy Thatcher többségénél lesz nagyobb. Az eljövendő munkáspárti többség, ha ezek a felmérések helyesek, körülbelül akkora lesz, mint Blair és Thatcher többsége ÖSSZESEN”.

Hozzátette: „Az új miniszterelnök alázatot fog mutatni, és azt fogja állítani, hogy ő most a nép szolgája, és így tovább. De a visszafogottság látszata alatt a hatalom bódító mámora fog bugyogni”.

Rovatok