Index Vakbarát Hírportál

Kifütyülték Rod Stewartot, miután megjelent Zelenszkij arcképe a koncertjén

2024. június 17., hétfő 09:14

Rod Stewartot „kifütyülte” a közönség németországi fellépésén, miután a koncertjén a háttérben megjelent az ukrán elnök arcképe, illetve egy ukrán zászló. Pedig az angol előadó régóta nyíltan bírálja Vlagyimir Putyint és az ukrajnai háborút.

Rod Stewartot kifütyülték, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökről készült fotókat mutatott egy németországi koncerten – írja a Sky News.

A 79 éves Grammy-díjas brit énekes korábban már felszólalt az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban, legutóbb pénteken a lipcsei Quarterback Immobilien Arénában lépett fel.

Mielőtt előadta volna 1991-es Rhythm Of My Heart című slágerét – amelyet háborús dalnak nevez, és amit Kijevnek szentelt a legutóbbi fellépéseken –, Rod Stewart mögött kivetítették az ukrán zászlót a képernyőre. Majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnök képe is megjelent a vásznon.

Ugyanakkor a közzétett videókon az látszik, hogy a tömeg gúnyolódik, amikor Rod Stewart tiszteleg az ukrán elnök előtt.

Annak ellenére, hogy az énekes nem árul zsákbamacskát: 2022 óta rendszeresen elítéli Oroszországot, és nemrég a Sky Newsnak adott interjújában „s*ggfejnek” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

A történteket követően Rod Stewart hamarosan visszatér Németországba, a hamburgi Barclays Arénában ad először koncertet, majd június 25-én Kölnben és június 28-án Münchenben lép fel.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, hétfői élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

Rovatok