Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Marge Simpson latin-amerikai szinkronhangja

2024. június 18., kedd 14:39

Meghalt Nancy MacKenzie színésznő, aki Marge Simpsonnak kölcsönözte a hangját a Simpson család latin-amerikai verziójában.

Meghalt Marge Simpson egyik szinkronhangja, Nancy MacKenzie – írja a BBC. A perui–mexikói szinkronszínésznő 81 éves volt.

Nancy MacKenzie hosszú és fényes karriert futott be, több száz karaktert szinkronizált filmekben és tévésorozatokban, köztük a Mátrixban szereplő Trinityt is.

Halálhírét Patricia Acevedo és Claudia Motta, a Simpson család latin-amerikai változatában Lisának és Bartnak hangot adó színészek jelentették be a közösségi médiában.

A Simpson gyerekek (Lisa és Bart) mély fájdalommal jelentik be szeretett anyukánk, Marge Simpson (Nancy MacKenzie) halálát. Nyugodj békében, soha nem felejtünk el téged

– írta Patricia Acevedo az Instagramon.

Humberto Vélez, aki Homernek kölcsönözte a hangját szintén tisztelgett Nancy MacKenzie előtt.

A halálod nagyon fáj nekem, de ünneplem az élet szeretetét, a szabadságot és az élet teljes megélését

– írta az X-en.

Nancy MacKenzie Peruban született, de 20-as éveiben Mexikóba költözött, ahol színpadi és tévészínésznő lett. Több mint öt évtizedes karrierje során számos mexikói szappanoperában szerepelt. Emellett rengeteg híres színésznőnek, köztük Bette Midlernek, Diane Keatonnak, Sigourney Weavernek és Judi Denchnek is kölcsönözte a hangját.

Rovatok