Index Vakbarát Hírportál

„Donald Trump Jr. pontosan tudja, ki kicsoda Magyarországon”

2024. június 20., csütörtök 20:01

Üzleti előadást tartott Budapesten Donald Trump legidősebb fia, aki meglepően sokat tud Magyarországról és az állam üzleti helyzetéről. Ifjabb Donald Trump közvetlen és érdeklődő volt a jelenlévőkkel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) pozitívan értékelte a találkozót.

Magyarországon járt Donald Trump fia, ifjabb Donald Trump, aki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének meghívására érkezett a fővárosba egy üzleti konferenciára. 

Az Egyesült Államok 45. elnökének legidősebb fia előadásában saját globális gazdasági helyzetértékelést tartott, beszélt a folyamatok irányairól, intenzitásáról, és ezeket a személyes tapasztalataival ötvözte.

Előadásában Magyarországot is szóba hozta, üzletemberként olyan fogalmakkal írta le, mint kiszámíthatóság, jogbiztonság, stabilitás, valamint az állam és a vállalkozások partnersége.

Egy sikeres életút példája, a néha csillogó látszat mögötti valóság megismerésének lehetősége, a kézfogásnyi közelségbe kerülő ember. Ezek azok az okok, ami miatt hisszük, hogy érdemes volt Donald Trump Jr.-t Magyarországra hívni

– mondta az eseményről Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

Véleménye szerint büszkén hívhatnak Magyarországra olyan sikeres embereket, mint amilyen az ifjabb Donald Trump is, mert minden okunk megvan rá, hogy büszke ország legyünk a tudósaink, a találmányainknak és a korszakos ötleteinknek hála.

Tudja, ki kicsoda Magyarországon

Nagy Elek a beszámolójában úgy fogalmazott, „Donald Trump Jr. pontosan tudja, ki kicsoda Magyarországon”.

Arról, hogy Donald Trump Jr. jól ismeri Magyarországot, napi programja során többször is meggyőződhettünk. Gazdasági helyzet, jogi környezet, nemzetközi kapcsolódások. Nemzeti sajátosságok, regionális lehetőségek

– sorolta.  Megemlítette még, hogy a jelen lévő egyetemistákkal, vendégekkel közvetlen volt és „érdeklődve, hosszasan beszélgetett”.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát, akivel a magyar–amerikai kapcsolatok jövőjéről, az illegális migrációról valamint az orosz–ukrán háborút lezáró béketeremtési lehetőségekről cserélt eszmét.

Rovatok