Index Vakbarát Hírportál

Egy texasi lelkész éveken keresztül szexuálisan zaklatott egy kislányt

2024. június 20., csütörtök 13:23

Lemondott egy texasi lelkész, miután egy nő azt állította, hogy az 1980-as években, 12 éves korától kezdve többször is szexuálisan zaklatta őt a férfi.

A Gateway Church kedden tudatta, hogy elfogadta Robert Morris, a templom vezető lelkipásztorának és alapítójának lemondását. A férfi azután mondott le, hogy egy nő azzal vádolta, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatta őt – írja az Associated Press.

A testület közölte, felbérelt egy ügyvédi irodát a független vizsgálat elvégzéséhez, hogy ezáltal megbizonyosodjanak arról, hogy teljes képet kaptak az 1982 és 1987 közötti eseményekről.

A vádakra pénteken a The Wartburg Watch blogon derült fény. Cindy Clemishire, Robert Morris vádlója a The Dallas Morning Newsnak adott szombati interjújában elmondta, hogy a férfival 1981-ben találkozott, amikor a lelkész az oklahomai templomban kezdett prédikálni.

Robert Morris 1982-ben a nőnél szállt meg, és a férfi megkérte őt, hogy menjen a szobájába, és feküdjön az ágyára, majd illetlenül fogdosni kezdte – számolt be a történtekről a most 54 éves, de akkor még csak 12 éves Cindy Clemishire. Azt mondta, hogy a bántalmazás a következő négy és fél évben folytatódott.

Amikor a The Christian Post a vádakról kérdezte, a 62 éves Robert Morris a kiadványnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy amikor a 20-as évei elején volt, „helytelen szexuális viselkedésbe keveredett egy fiatal hölggyel”.

Csókolózásról és simogatásról volt szó, nem pedig közösülésről, de helytelen volt. Mindez a következő néhány évben többször is megtörtént

– mondta.

A testület közlése szerint péntekig nem voltak tisztában azzal, milyen volt a kapcsolat Robert Morris és Cindy Clemishire között, valamint azt sem tudták, hány éves volt akkor az áldozat. Azt mondták, hogy a „házasságon kívüli kapcsolatot”, amelyről a lelkész többször is beszélt a szolgálata alatt, nem úgy értelmezték, hogy az egy 12 éves gyermek bántalmazása volt.

A Dallas Southlake nevű külvárosában található egyházat Robert Morris alapította 2000-ben. A férfi politikailag aktív volt, tagja volt többek között Donald Trump egykori amerikai elnök evangélikus tanácsadó testületének.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok