Index Vakbarát Hírportál

Hat napja keresnek egy brit fiatalt, aki eltűnt Tenerifén

2024. június 22., szombat 18:36

Eltűnt egy brit fiatal Tenerifén, aki a barátaival érkezett a spanyol szigetre egy zenei fesztiválra. A 19 éves Jay Slater lekésett egy buszt, és gyalog vágott neki a vadregényes Rural de Teno Nemzeti Park sziklás ösvényeinek.

A Tenerifén egy éjszakai kiruccanás után eltűnt brit tinédzser, a 19 éves Jay Slater keresése már hatodik napja tart. A mentőcsapatok és a rendőrség egy vidéki falura és az alatta lévő völgyre összpontosítanak.

A drónok, kutyák és egy helikopter bevonásával végzett nagyszabású felderítés ellenére Jay Slaternek egyelőre nyoma sincs.

A 19 éves, az angliai Lancashire megyei Oswaldtwistle településről származó fiatal férfiról utoljára hétfőn, nem sokkal délelőtt 9 óra előtt hallottak, amikor az felhívta egy barátját. Utolsó ismert tartózkodási helye telefonjának adatai szerint a sziget északnyugati részén található Rural de Teno Nemzeti Park egyik ösvénye volt – írja a BBC

Slater barátai és családja szerint a fiú eltűnésének napján beült egy autóba két férfival – akikkel a nyaralás alatt ismerkedett meg –, majd otthagyta a csoportot, amellyel a dél-tenerifei Playa de las Americas turisztikai központjába utazott.

A keresőcsapatok a hegyi út mentén kutatnak, előbb egy szakadékra összpontosítottak, majd Masca faluban, a völgyben folytatták a keresést. A kutyás csapatok az elmúlt nap nagy részében egy gazdasági épületek közelében lévő területen dolgoztak. A rendőrség és a hegyimentők egy meredek területet vizsgáltak át a lakás mögött, ahová a hírek szerint Slatert az autóval vitték. 

Látták, ahogyan gyalog nekivág az útnak

Gondosan átfésülték a hegyoldal alján lévő folyót, amelyet kidőlt és kiszáradt pálmafák borítanak. A nyomozók a helyszíni beszámolók szerint zsákszámra hordták el a szemetet a területről, hogy megpróbáljanak bármilyen nyomot találni – eddig sikertelenül. 

Egy szemtanú, akinek azon a környéken van az otthona és a kávézója, ahol a fiú lekéste a buszt, újságíróknak elmondta, hogy látta, amint a fiú elsétált az ingatlanja melletti hegyi ösvényen, ezután pedig többé senki nem látta Jay Slatert. 

A 19 éves kőművestanonc először nyaralt szülei nélkül, és egy zenei fesztiválra érkezett két barátjával a szigetre. Egyiküknek – akivel utoljára beszélt telefonon – elmondta, hogy lekéste a buszt, és úgy döntött, gyalog teszi meg a 10 órás utat hazafelé, de eltévedt, vízre volt szüksége, és a telefonja töltöttségi szintje 1 százalékon állt.

A Rural de Teno körülbelül 40 perces autóútra van attól a helytől, ahol Slater és barátai megszálltak. A vad nemzeti park távol esik Los Cristianostól és Playa de las Americastól is, a sziget déli partján található bulinegyedektől.

Mély szakadékok és hatalmas, félelmetes hegyek teszik a nemzeti parkot a spanyol keresőcsapatok számára nehezen járhatóvá. Éjszaka a vidék labirintussá válik, koromsötét, és könnyen el lehet tévedni – közölték a hatóságok. 

Mint arról az Index is beszámolt, nem ez az első ilyen eset idén nyáron, a közelmúltban a híres brit televíziós doki, Michael Mosley veszett oda nyaralás közben a görögországi Szími szigetén. Ebéd utáni sétára indult a kánikulában, de később egy sziklás ösvény alatti részen találták meg a holttestét. 

Rovatok