Index Vakbarát Hírportál

Capri polgármestere vízhiány miatt elrendelte a szigetre érkező turizmus leállítását

2024. június 22., szombat 16:24

Olyan vészes vízhiány alakult ki Capriban a szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt, hogy Capri polgármestere úgy döntött, nem enged be turistákat a szigetre. Elmondása szerint „robbanásveszélyes” az egészségügyi és higiéniai helyzet, ezért minden szükséges intézkedést megtettek, felállították a válságstábot és korlátozásokat vezettek be.

A súlyos vízhiány miatt Capri polgármestere szombaton elrendelte a turisták körében népszerű olasz szigetre érkező idegenforgalom leállítását – írja az MTI.

Paolo Falco azzal indokolta a döntést, hogy vízellátás nélkül az idegenforgalmi szezonban naponta a szigetre érkező több ezer ember számára lehetetlen biztosítani az alapvető szolgáltatásokat. A polgármester hozzáfűzte, hogy „robbanásveszélyes” az egészségügyi és higiéniai helyzet, ezért minden szükséges intézkedést megtettek, felállították a válságstábot és korlátozásokat vezettek be.

A vészes vízhiány a szigetet a szárazföldről ellátó vízvezeték hibája miatt alakult ki. Jelenleg a sziget nagy részén még folyik a víz, de a nyugaton fekvő Anacapri egyes részein már nem. Csak a helyi víztározókból tudnak vizet venni az ott élők, de a szárazföldről bejövő utánpótlás híján nagy a veszélye, hogy ezek gyorsan kiürülnek.

A szárazföldről a vízvezetéken érkező ivóvízszolgáltatás helyreállásáig közben tartályokkal szállítanak vizet a szigetre.

A turisták számára a polgármester szombat reggel 9 órai bejelentése után állították le a kompjegyek eladását, aminek következtében hatalmas sorok keletkeztek a nápolyi kikötő jegyirodái előtt, ahonnan a hajók Caprira indulnak. A már korábban útra kelt kompokat és szárnyashajókat rádión rendelték vissza a szárazföldre.

Rovatok