Index Vakbarát Hírportál

Az izraeli hadsereg egy terepjáró motorháztetőjére kötözve szállított egy sérült palesztint

2024. június 23., vasárnap 14:32

Az izraeli hadsereg katonái a járművük elejére szíjaztak egy sebesült palesztin férfit egy rajtaütés alatt Ciszjordánia Dzsenín városában. A történtekről felvétel is készült.

Az izraeli hadsereg egy dzsiphez kötözött egy sebesült palesztint. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) megerősítették az incidenst, miután azt videóra vették és megosztották a közösségi médiában. Az IDF közleménye szerint a férfi egy tűzpárbajban sebesült meg a rajtaütés alatt, amelynek egyik gyanúsítottja volt – írja a BBC.

A sebesült férfi családja elmondta, hogy amikor mentőt kértek, a hadsereg elvitte a férfit, a dzsipjük motorháztetejére szíjazták őt, majd elhajtottak.

Az IDF közölte, hogy az esetet kivizsgálják, és ennek megfelelően fognak eljárni.

Ma reggel a Wadi Burqin területén a körözött gyanúsítottak elfogására irányuló terrorellenes műveletek közben a terroristák tüzet nyitottak az IDF katonáira. A tűzpárbaj alatt az egyik gyanúsított megsebesült, őt elfogták

– áll az IDF közleményében. Hozzátették, hogy a férfit a parancsokat és a szokásos műveleti eljárásokat megszegve, egy jármű tetejére kötözve szállították el a katonák.

Ciszjordániában megugrott az erőszak a Gázai övezetben dúló háború kezdete óta, amelyet a Hamász október 7-i támadása váltott ki. Az ENSZ szerint legalább 480 palesztin halt meg Ciszjordániában, beleértve Kelet-Jeruzsálemet is. Tíz izraeli, köztük a biztonsági erők hat tagja is meghalt Ciszjordániában.

Izraelt háborús bűncselekmény elkövetésével vádolják egy ciszjordániai fiú megölése miatt.

Rovatok