Index Vakbarát Hírportál

Megválasztották a világ legcsúnyább kutyáit

2024. június 23., vasárnap 11:19

Megválasztották a világ legrondább kutyáját az Egyesült Államokban, ahol egy nyolcéves pekingi palotapincsi érdemelte ki ezt az egyáltalán nem hízelgő díjat. Az indulók közül a legtöbb eb keverék volt, de akadtak azért egyszerű mopszok is. Sőt, még Freddie Mercury is feltűnt az eseményen.

A világ legcsúnyább kutyája talán nem a leghízelgőbb cím a győztesnek, de valószínűleg Wild Thang, a nyolcéves pekingi palotapincsi ezt nem veszi annyira zokon, miután pénteken megnyerte az idei versenyt.

Összesen nyolc kutya versengett a címért a kaliforniai Petalumában megrendezett Sonoma-Marin vásáron.

A legtöbb eb menhelyről érkezett, mielőtt örökbe fogadták volna őket. Wild Thang – az oregoni Coos Bayből – öt alkalommal indult az évről évre megrendezett A világ legcsúnyább kutyája versenyen, viszont a pénteki volt az első győzelme – írta meg a The Guardian.

Tízhetes kölyökkutyaként szopornyicát diagnosztizáltak nála, ami megakadályozta a fogainak növekedését, és izomzavart okozott az egyik lábában.

A verseny szervezői a honlap szerint közel 50 éve rendezik meg évente az eseményt, és kiemelik, hogy „a verseny az összes állat imádatáért való kiállás és az örökbefogadás előnyeinek fontosságáról szól”.

Wild Thang gazdája, Ann Lewis 5000 dollárra számíthat a győzelemért, valamint egy megjelenésre az NBC Today című műsorában.

Nem csak Wild Thang „ragyogott”

A verseny második helyezettje egy 14 éves mopsz volt, akit Rome-nak hívnak. A dobogó harmadik fokára egy Daisy Mae nevű 14 éves, fehér bundás keverék kutya állhatott fel, akit kétéves korában az utcáról mentettek ki, és aki elvesztette fogait, szőrét és látását.

A további nevezők között voltak csaucsaukeverékek, kínai és mopszkeverékek, köztük egy Freddie Mercury nevű, 14 éves brüsszeli griffon-mopsz keverékkel. Freddie Mercury idén nem nyert díjat a rendezvényen való debütálásakor, de ő Petaluma helyi fagylaltkocsijának hivatalos kabalája, és gyakran megjelenik a helyi születésnapi partikon, valamint az ifjúsági sporteseményeken.

A győzteseket a zsűri választotta ki, a közönség pedig online szavazhatott a közönségdíjra, amelyet a 14 éves mopsz, Rome nyert el.

A zsűriben idén többek között Gadi Schwartz, az NBC News tudósítója, Linda Witong Abrahm emberi jogi aktivista és Fiona Ma, Kalifornia államkincstárnoka vett részt.

A rendezvény ötlete Ross Smith petalumai lakostól származik 1971-ből, aki így akart adománygyűjtő bevételt szerezni a közösség Old Adobe Egyesületének, a Sonoma-Marin Fair pedig 1988 óta ad otthont az eseménynek.

Rovatok