Index Vakbarát Hírportál

Merénylet Oroszországban: nőtt az áldozatok száma

2024. június 24., hétfő 06:47 | aznap frissítve

Legalább 15 rendvédelmi tiszt és egy idős pap esett áldozatul vasárnap este az oroszországi Dagesztánban elkövetett fegyveres támadásokban. A Dagesztáni Köztársaságban egy ortodox templomot, egy zsinagógát, valamint egy közlekedési rendőrposztot ért támadás. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadásokért.

Legalább 15 rendőrtiszt és egy pap az áldozata annak az összehangolt fegyveres támadásnak, amelyet az oroszországi Dagesztánban hajtottak végre vasárnap este. Derbent városában egy templomot és egy zsinagógát támadtak meg, míg a Dagesztáni Köztársaság fővárosában, Mahacskalában egy közlekedési rendőrposztnál indítottak fegyveres támadást. 

A CNN információi szerint legalább hat fegyveres támadó is meghalt a templomok, zsinagógák és rendőrőrsök elleni támadásokban. 

Samil Hadulajev, az emberi jogok betartását felügyelő regionális közfelügyeleti bizottság vezetője azt közölte, hogy az egyik, terrortámadásban érintett templomban elvágták egy 66 éves, súlyos beteg pap torkát. 

Ahogyan arról beszámoltunk, egy ortodox templomot, egy zsinagógát, valamint egy közlekedési rendőrposztot ért támadás a dél-oroszországi Dagesztáni Köztársaságban. Az ismeretlen támadók automata lőfegyverekkel nyitottak tüzet az épületekre, majd elmenekültek a helyszínről. Mahacskalában egy templomi biztonsági őr és egy rendőr halt meg, hat másik pedig megsebesült.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) terrorizmus címén indított büntetőeljárást. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadásokért. 

Idén márciusban már beszámoltunk egy súlyos oroszországi terrortámadásról, akkor a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban lövöldözés történt, amelynek jóval több mint 100 halálos áldozata volt. Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt.

Rovatok