Index Vakbarát Hírportál

Porig égett egy irodaház Oroszországban, többen meghaltak

2024. június 24., hétfő 20:23

Legalább nyolc ember meghalt miután tűz ütött ki egy Moszkva melletti irodaházban. A lángok megfékezésén két helikopter és száznál is több tűzoltó dolgozott. A hatóságok tájékoztatása szerint csupán egy embert sikerült kimenteni a tűzből, akit súlyos állapotban vittek kórházba.

Legalább nyolc ember meghalt, miután kigyulladt egy irodaház az orosz fővárostól 25 kilométerre található Frjazinóban – írja a BBC.

Az orosz katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szolgálat munkatársainak csupán egyetlen embert sikerült kimenteni a lángoló épületből. Ketten akkor haltak meg, amikor az ablakon kiugorva próbáltak menekülni, míg további hat ember akkor vesztette életét, amikor összeomlott a tűz martalékává vált irodaház belseje.

A katasztrófa után a világhálót azonnal ellepték az égő ingatlanról készült felvételek, melyeken az látható, amint sűrű füst gomolyog a nyolcemeletes épületegyüttes felső emeleteiről.

Andrej Vorobjov regionális kormányzó tájékoztatása szerint egy 34 éves férfit súlyos állapotban vittek kórházba, illetve bevetés közben két tűzoltó is megsérült, így őket is el kellett látni égési sérülések miatt.

A Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának illetékesei szerint több mint 100 szakember és két helikopter dolgozott a tűz oltásán. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tüzet, de egy szemtanú elmondása szerint a hatodik emeleten ütött ki, majd onnan terjedt tovább.

A lap szerint az épület rendeltetéséről ellentmondó hírek kaptak szárnyra. A TASZSZ szerint egykor a Platan Kutatóintézetnek és a védelmi iparnak adott otthont. A Ruselectronics nevű orosz érdekeltségű elektronikai szervezet közleménye szerint az épület az 1990-es években magántulajdonba került. Az ellenzéki médiumok közben arról írtak, hogy a Platan még 2023-ban is az épületben székelt.

Rovatok