Index Vakbarát Hírportál

Újabb fapados botrány: húsz órát vártak az utasok, hogy hazahozza őket a Ryanair

2024. június 24., hétfő 18:05

Az utazomajom.hu, egy utazási lehetőségeket gyűjtő oldal olvasója adott hírt róla, hogy tegnap este indultak volna haza Barcelonából Budapestre a Ryanair légitársasággal, azonban ez olyannyira meghiúsult, hogy húsz órát várakoztak a spanyol városban.

„Olvasónk, Gábor számolt be arról, hogy tegnap 21:20-kor indultak volna a Barcelonából Budapestre tartó FR 8394 számú Ryanair-járattal. Az indulási időt először 22:00-ra, majd 23:00-ra változtatták, végül másnap (ma) 11:00-ra” – kezdik a történetet az utazomajom.hu oldalon.

A helyszínen óriási káosz alakult ki, de végül egy Barcelonától 40 km-re lévő hotelbe szállították el az utasokat, ahová hajnal 2-kor érkeztek meg. Ekkor azt az információt kapták, hogy reggel 8-ra megy értük egy busz, és visszaviszi őket a 11:00-kor induló mentesítő járathoz, nem így történt.

Benne volt a pakliban a 24 órás késés is

A 11 órára beígért mentesítő járatra nem került sor, ugyanis reggel 6-kor érkezett egy SMS, hogy ezt a járatot is törölték, helyette este 23:30-kor tudnak hazajönni, ami már több mint 24 órás késés lenne.

A legutolsó információk alapján ma este 9-kor veszi fel a pórul járt utasokat a transzferbusz, és viszi ki őket a repülőtérre.

Sokan, köztük Gábor sem hitt már ebben, ezért egy ma délutáni Wizz Air-járattal terveznek hazajutni. Óriási szerencséjük van, mert ez a Wizz Air-gép csak egy órát késett, így már a levegőben vannak.

„Mindeközben nincs jó hírem azoknak sem, akik az Eurowings Stuttgart–Bécs járatával utaztak volna haza a tegnapi meccsről. Ezt a járatot törölték, további információt nem adtak” – írja az utazomajom.hu. Tegnap az Index is elsők között írta meg, hogy a meccsre induló járat annyit késett, hogy a szurkolók nem értek oda a stadionhoz, valóságos lincshangulat alakult ki. Közben a repülőtér válasza is megérkezett.

Rovatok