Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor találkozott Szerhij Rebrovval, és megdicsérte az ukrán válogatottat

2024. július 3., szerda 14:58

A magyar miniszterelnök Kijevben találkozott az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Szerhij Rebrovval is Voldodomir Zelenszkij ukrán elnök társaságában. Orbán Viktor megdicsérte az ukrán játékosok és az edző Németországban nyújtott teljesítményét, és balszerencsének nevezte, hogy nem jutottak tovább az Európa-bajnokságon.

Orbán Viktor nemcsak Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt kijevi látogatása alatt, de találkozott az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Szerhij Rebrovval is, akinek méltatta az ukrán labdarúgó-válogatott játékosait. 

A magyar miniszterelnök egy videót is közzétett a társalgásról a TikTok-oldalán, amelyben elhangzott, hogy szerinte balszerencse volt, hogy az ukrán válogatott nem jutott tovább a németországi Európa-bajnokságon. 

Rebrov, aki korábban a Ferencváros edzője volt, három bajnoki címet is nyert a zöld–fehér csapattal. Miután a magyar miniszterelnök megdicsérte mind a szövetségi kapitány, mind az ukrán válogatott teljesítményét, viszonzásul Rebrov is elismeréssel szólt a magyar labdarúgó-válogatottról. 

Orbán Viktor még arról is beszélt a rövid találkozón, hogy a magyar válogatott kiesése miatt nem volt boldog, az ukrán csapatnak viszont – aki úgy végzett csoportja utolsó helyén, hogy mind a négy csapat négy ponttal zárt, viszont nekik volt a legrosszabb gólkülönbségük – gratulált.

A magyar miniszterelnök azt is megkérdezte, hogy megy a sora Szerhij Rebrovnak, mire a szövetségi kapitány kijelentette, hogy Magyarországhoz képest nehéz az élet Ukrajnában.

„Igazán szép gesztus, hogy itt vagy, később beszélünk” – búcsúzott Orbán Viktor Szerhij Rebrovtól.

Ahogyan arról az Index beszámolt , Orbán Viktor kedd reggel érkezett Kijevbe, hogy tárgyalásokat folytasson Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó legfontosabb témái között voltak a béke megteremtésének lehetőségei és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.

Rovatok