Index Vakbarát Hírportál

Videón Orbán Viktor kijevi útjának főbb mozzanatai

2024. július 3., szerda 17:31

A miniszterelnök Facebook-oldalára kikerült, trailer-szerű videóban a Volodimir Zelenszkijjel való tárgyalásának legjobb pillanatait nézhetjük meg.

Orbán Viktor július 2-án, kedden az orosz–ukrán háború kirobbanása óta először utazott Ukrajnába. Az ukrán elnökkel a békéről tárgyaltak, valamint több Magyarország és Ukrajna közötti együttműködést is fontolóra vettek.

A miniszterelnök Facebook-oldalára szerdán kikerült egy videó, amelyben akciófilm-trailerhez hasonlóan nézhetjük újra a tárgyalások legfontosabb mozzanatait.

Orbán többek között arra kérte Zelenszkijt, hogy fontolja meg egy határidőhöz kötött tűzszünet megkötését az oroszokkal, amely a béketárgyalások meggyorsítását szolgálná.

Emellett Kárpátalja regionális fejlesztéséről is beszéltek, valamint az is szóba került, hogy Magyarországon ukrán iskolákat létesítsenek a megnövekedett számú menekültek számára.

A látogatás után az Európai Tanács soros elnökségét hétfőn átvevő miniszterelnök már össze is ült a kormánnyal. A háborús kérdések mellett az üzemanyag árak voltak a legfontosabb téma a szerdai ülésen.

Rovatok