Index Vakbarát Hírportál

Tizenkét ember halálát okozta egy földcsuszamlás Indonéziában

2024. július 8., hétfő 13:09

Legalább 12 ember meghalt és 18 eltűnt a hétvégén az indonéziai Sulawesi (Celebesz) szigetén, ahol az özönvízszerű esőzés földcsuszamlást okozott egy illegális aranybányában.

Többen meghaltak egy földcsuszamlásban Indonéziában – adta hírül az MTI. A helyi mentőszolgálat vezetője arról számolt be, hogy a Gorontalo tartomány Suwawa kerületében vasárnap reggel bekövetkezett földcsuszamlásban bányászok és egy illegális bánya közelében élő lakosok haltak meg.

Egy mentőcsapat hétfőn 18 eltűnt ember után kutatott, öt túlélőt sikerült kimenteni. A tájékoztatás szerint a mentőknek mintegy 20 kilométert kellett gyalogolniuk, hogy elérjék a földcsuszamlás helyszínét. A mentést nehezítette az utat borító vastag sár és a folyamatos esőzés a térségben.

Az indonéziai katasztrófavédelmi ügynökség szerint a földcsuszamlás több házat és egy hidat is megrongált. Az ügynökség egyúttal figyelmeztette a lakosokat, hogy Gorontalo tartomány egyes területein hétfőn és kedden is várható eső.

Dél-Sulawesiben áprilisban legalább 18 ember halálát okozta egy földcsuszamlás, amelyet a nagy intenzitású esőzések okoztak.

Rovatok